"Photography is about death, she said to me. It preserves the illusion of a past moment that can never be re-enacted."

Rawi Hage (via pvtngina)

(via darksilenceinsuburbia)

co-zine:

Gorgeous models from Nat Chard’s most recent project, The Institute of Paradoxical Shadows. Expect to see more of it in his upcoming book with Perry Kulper as part of the Pamphlet Architecture series, and on his website 

"My work is about leaving the door open to the imagination"

Dorothea Tanning (via giganticworlds)

ronulicny:

“Chiens De Cythere (Dogs Of Cythera)”, 1963
 By: DOROTHEA TANNING….

ronulicny:

Chiens De Cythere (Dogs Of Cythera)”, 1963

 By: DOROTHEA TANNING….

(Source: dorotheatanning.org)

darksilenceinsuburbia:

Dorothea Tanning
Some Roses and their Phantoms
1952

darksilenceinsuburbia:

Dorothea Tanning

Some Roses and their Phantoms

1952

dom-ino:

have mies will travel 2
resor house, great pyramid of giza, egypt (1937-1938)
collage 30” x 40”
mies van der rohe

dom-ino:

have mies will travel 2

resor house, great pyramid of giza, egypt (1937-1938)

collage 30” x 40”

mies van der rohe

(Source: ohziris)

bestqualitybeksinski:

Zdzisław Beksiński

bestqualitybeksinski:

Zdzisław Beksiński

"Between the idea. And the reality. Between the motion. And the act. Falls the Shadow."

T.S. Eliot, The Hollow Men  (via antelucanhourglass)

(Source: stxxz.us, via darksilenceinsuburbia)

cjwho:

Casa C, Reckingen by Camponovo Baumgartner Architekten | via

The onehundred year old Casa C is located in the village center of Reckingen, vis-à-vis the church. The barn consists of two units. Each of them comprehends a barn in the basement and a space fort he hay on the floor above.

Due to new animal protection laws, the owner had to close down the barn. A new construction instead of the old building was not possible because it is part of the ancient village center and a protected monument. Therefore the task was to convert the barn whitout destroing its outer facade.

The new weekend house was conceived as a building inside the hay spaces. The inner facade detaches twice from the outer shell. Thus, two non-heated alcoves are developped, one in each hay space. The old wood-structure and the haystack can be seen there.

The holiday unit itself consists of a ondulating living space with different places to stay. The historic wall in the middle oft he house is cut-off twice. A spiral parcours over two floors arises. Along this path, the space widens to a living room, a dining room, a library and a working place. and offers great views tot he mountains. The sleeping rooms are joint as baies and niches to the living space. The doors and the cupboards are integrated into the walls.

The construction consists entirely of wood. The floor is made of native larch , the walls and ceillings are made of qualititive birch inlay. The roof is newly covered with larch shingles. All the surfaces are untreted and exposed to natural deterioration.

Photography: José Hevia

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe

studioarchitectura:

greenHAUS. Decided to try out van Dyck brown style for the elevation that I did yesterday, and crop it so that it shows a bit more detail of the actual building and not just the context. Might adopt this style for all my drawings. 

studioarchitectura:

greenHAUS. Decided to try out van Dyck brown style for the elevation that I did yesterday, and crop it so that it shows a bit more detail of the actual building and not just the context. Might adopt this style for all my drawings. 

archidose:

ANIMARIS GENETICUS
Theo Jansen 

archidose:

ANIMARIS GENETICUS

Theo Jansen 

(Source: losvaciosurbanos.blogspot.com.es)

"Architecture students often make the mistake of thinking they are thinking when they are not, and this is usually when they are not drawing."

Louis I Kahn, architect (via thedakala)

(via visicert)